De Fornino Tradizionale; je eigen zelfbouw pizzaoven

Fornino 120cm Mosaico Romano van de Familie Baeten

Zoals in diverse media niet onopgemerkt gebleven is wint het buiten koken in de eigen tuin aan populariteit in Nederland. Een eigen pizzaoven wordt daarbij gezien als het ultieme Italiaanse gevoel in je eigen tuin. Je kunt simpelweg je eigen overheerlijke pizza’s, broden of andere Italiaanse gerechten klaarmaken in je tuin!  Forino is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van Italiaanse houtgestookte ovens. Voor consumenten heeft Fornino de Tradizionale serie bedacht. De ovens uit de Tradizionale serie zijn gemaakt om tientallen jaren plezier van te hebben. Alle Tradizionale ovens zijn voorzien van de keiharde, slijtvaste en gebakken vloer uit de Fornino professional serie (de lijn voor professioneel gebruik in restaurants of pizzeria’s). Fornino Tradizionale pizzaovens zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en hebben een zogenaamde ronde voorzetsboog (Ook wel Rotondo genoemd). Het zijn zogenoemde prefab zelbouw pizzaovens. Prefab betekent dat de verschillende onderdelen van de oven al voorgefabriceerd zijn in de fabriek in Italië. Dit heeft enkele voordelen:

– Prefab bouwen garandeerd een passende en goed werkende oven. De bouw van de oven kan in principe niet mis gaan doordat de verschillende onderdelen precies op elkaar aansluiten.
– Het prefab systeem vergemakkelijkt de bouw van de oven. Vrijwel iedereen is in staat een Fornino oven op te bouwen.
– Prefab bouwen bespaart veel tijd en geld t.o.v. van maatwerk. Daarnaast bent je vrij in het ontwerpen van de onderbouw en het afwerken van de oven waardoor elke Fornino oven uniek is.

De Fornino Tradizionale 90 van Reinier & Kika

Specificaties

Een tradizionele Fornino zelfbouw pizzaoven is leverbaar in diverse afmetingen. De meest gangbare maten zijn 90cm en 105cm. Er zijn echter ook grotere pizzaovens van 120cm, 145cm en 170cm verkrijgbaar. De 90, 105 en 120 ovens hebben een ronde koepel, de 145 en 170 hebben een langwerpige koepelvorm. Ongeacht het formaat zijn al deze Fornino prefab pizzaovens eenvoudig zelf te monteren. Ben je geinteresseerd in een eigen pizzaoven? Wil je zien hoe een oven daadwerkelijk gebouwd wordt? Ga dan voor meer informatie naar www.fornino.nl!

Geertjan en Marjans pizzaoven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s