Recensie: De Zomer van de Zilveren Lepel

bron: bol.com

Recensie: De Zomer van de Zilveren Lepel (300 nieuw zomerse recepten uit de Italiaanse keuken)

In Italië is de zomer het seizoen van vakantie en ontspanning, van bij elkaar komen en eten met vrienden en familie. Italiaans zomereten is eenvoudig te bereiden en maakt optimaal gebruik van de enorme variatie aan seizoensproducten, of het nu gaat om een groots banket met lange tafels onder de druivenranken of om een picknick in een bergweide.

 Augustus is voor de Italianen de vakantiemaand met op de 15e het feest van Ferragosto (Maria Hemelvaart) dat ze het liefst met vrienden en familie vieren aan rijkgevulde tafels.

De Zomer van de Zilveren Lepel is zoals de naam het al zegt het ‘zomerse’ vervolg op De Zilveren Lepel.  In het boek zijn diverse inspirerende recepten te vinden voor picknicks, salades, gerechten van de grill of gerechten uit de houtgestookte pizzaoven. Ook lichte lunches, diners en desserts komen aan bod en het boek sluit af met enkele recepten voor Ijs en drankjes.

Verder wordt in het boek een overzicht gegeven van enkele Italiaanse voedselfestivals die in mei tot en met september van ieder jaar plaatsvinden en bevat het een seizoenskalender van fruit en groenten. De Zomer van de Zilveren Lepel is een mooi, inspirerend, duidelijk vormgegeven kookboek geïllustreerd met sfeervolle foto’s.

Welk recept je ook kiest, je haalt de Italiaanse zomer bij je in huis. Een echte aanrader dus voor de liefhebber van de Italiaanse keuken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s